Tusmørkestillevandringer

FOKUS PÅ SANSELIGHED, JORDFORBINDELSE OG NÆRVÆR

Mørkning. En næsten glemt tradition. Tusmørketimen, hvor man i tidligere tider samledes i stuerne, for at hellige sig de sysler som kun krævede lidt eller ingen lys. Dengang, før det elektriske lys, hvor naturens lys definerede hvornår vi skulle sove eller stå op. Man samledes i skumringstimen for at hengive sig mørket, mærke overgangen. At gå fra udadvendt og aktiv lys dag til den mørke aften med hvile og indadvendt ro.

Sammen tager vi ud i tusmørket og tuner ind på overgangen mellem dag og nat. Med guidede nærværs øvelser vender vi opmærksomheden udad mod himmelrummet, jorden og skoven – vi mærker samtidig ind i os selv og vores indre univers. At stille skarpt på dagens sidste lys, bevidne tusmørket og bevæge sig gennem mørket, kan noget helt særligt. Vi runder aftenen af med stillesidning og the i mørket – under trygge forhold.

Denne stillevandring er for dig, der længes efter at mærke en stærk jordforbindelse og roen i mørket, som kontrast til vores ellers travle og effektive hverdag. Bring dine sanser i spil på en ny måde – kom med ud og oplev den forunderlige mørke skov. Alle er velkommen!

4 timers stillevandring med guidede nærværsøvelser i stjernernes skær og skovens ro

Program

Turen finder sted i Bidstrupskovene, som ligger midt på Sjælland ved Hvalsø mellem Ringsted og Roskilde.

Kl. 17.00 Vi mødes ved Heide Overdrev i Bidstrupskovene – et eventyrligt sted, med gamle træer, klare skovsøer og kuperet terræn (nærmere sendes til deltagerne)

Kl. 17.15 – 21.00 4 timers stillevandring med guidede nærværs-øvelser, og meditative ophold undervejs. Du undersøger, hvordan det opleves i krop og sind at hvile din bevidsthed ved åndedrættet – støttet af skoven og mørket. Vi går ca. 6 km, hvor vi oplever mørkets kvaliteter i omgivelserne og samtidig vender opmærksomheden indad. Til sidst tilbringer vi en stund ‘alene’ i skoven – med varm the og fokus på at sanse ind i øjeblikket.

Medbring

Varmt tøj efter vejret – det kan være koldt, når solen er gået ned. Uld er guld – måske også en lang underbuks

En smule mad og vand til turen

En lampe som ikke forstyrrer mørket – evt. en rød cykelbaglygte

Noget vandtæt at sidde på i skovbunden samt evt. et varmt tæppe

Pris 295 kr for et intensivt 4 timers nærværs kursus – med guidede meditationer og naturterapeutiske invitationer i skumringstimen.

Jeg glæder mig. Vi ses i skoven!