Om Jesper

Jeg er en narturelskende sjæl, der arbejder med nærvær og forandring – gennem mindfulness, naturterapi og vandringer i naturen.  

Jeg vil gerne sige dig tak, fordi du er nået frem til at læse indholdet her på siden. Måske har noget skabt ressonans hos dig? Måske er du søgende, uden helt at kunne sætte ord på retningen? Jeg har været på en rejse, en eksistentiel rejse, med naturen ved min side – den vil jeg gerne dele med dig her. 

På et tidspunkt for omkring 10 år siden, brød jeg en dag pludselig sammen. Jeg anede ikke hvad der havde ramt mig eller hvorfor? Nuvel, jeg var klar over at stressniveauet i mit arbejde var højt, men det kunne jeg jo godt klare – som jeg også klarede alle de andre facetter af en aktiv hverdag. Jeg var blevet indhentet af stress. Mig? Jeg kunne knapt tro det, men set i retrospekt, er det i dag tydeligt for mig at se, hvordan jeg var ude af kontrol – og ikke mindst kontakt – med mig selv og min krop.  

Jeg havde valget mellem at lytte til kroppens signaler. Eller synke videre ned. Jeg valgte det første, og det blev på mange måder starten på en ny vej og måde at være i livet på. En vej som jeg nu ved, ikke har et entydigt mål, måske andet end at være  vejen. Det kan være at du er på en lignende rejse? Måske også uden et klart billede af, hvor den skal lede hen?

Jeg begyndte at interessere mig for meditation, da noget dybt og intuitivt kaldte mig i den retning. Jeg har praktiseret regelmæssigt lige siden, og kan i dag erkende at der er frugter at høste, ved en vedvarende meditativ praksis. Meditation og mindfulness er trofaste følgesvende og gennem selvstudier og kurser i mindfulness, er det nu blevet en indstilling i livet og en hjørnesten i min tilværelse.  

Konkret valgte jeg dengang også at skifte faglig retning. Jeg sagde mit job op, for at hellige mig et liv som helhjertet selvforsyner. Helhjertet var (og er) jeg, men snart befandt jeg mig alligevel igen i arbejde – et inspirerende arbejde med sårbare mennesker, men samtidig i en tidskrævende lederstilling.  

Naturen var det sted, jeg bedst kunne lade batterierne op. Jeg tilbragte stedse mere tid under åben himmel og jeg blev stadig mere bevidst om naturens gavnlige effekter. Restitution. Det kunne bare mærkes. Jeg flyttede min daglige praksis ud under åben himmel, fandt glæden ved at vandre, og så snart jeg havde mulighed for det, var jeg på vejen – alene med rygsækken. Eskapisme – måske? Men naturen gav mig samtidig et fantastisk og tiltrængt åndehul. Langsomt men sikkert blev jeg opmærksom på min urgamle forbindelse til naturen. Ydmyghed. En oplevelse af samhørighed – af naturlig væren og en kravfri tilstand i livet. Helende. Jeg mærkede igen et kraftigt og instinktivt kald – et kald som har ledt til en uddannelse som Naturterapeutisk Mindfulness Instruktør.  

Min dybe motivation ligger i, at dele den følelse af forbundethed og samhørighed med naturen, som jeg selv oplever, med dig. Det er min inderste overbevisning, at vi i kontakt med naturen kan skabe rigtige og vigtige forandringer og mødet livet med naturlig glæde.  

Ad bugtede og snørklede veje er jeg nået frem til mit ståsted i dag. Det har været en bevægelse og en rejse ud i mange forskellige retninger – jeg har været sprogstuderende, selvstændig, kok, underviser, miljøterapeut og leder – men gennemgående har jeg oplevet en stedse større centrering omkring interessen for menneskets indre natur, ikke mindst i samspillet med den ydre natur. En nysgerrighed på at turde være med alt det, vi hver især kommer med, og en tro på at vi kan udvikle os derfra.