Naturterapeutisk mindfulness

Hvad er det? 

Der er efterhånden solid videnskabelig evidens for de gavnlige effekter ved at opholde sig i naturen. En frisk gåtur i det fri kan jo helt konkret bedre fysikken og måske også klare sindet – det har de fleste af os oplevet.

Det at opholde sig i naturen, har en lang række veldokumenterede stressforebyggende effekter. Ekselmpelvis ved vi at det parasympatiske nervesystem påvirkes, når vi er i naturen – det parasympatiske nervesystem er det system, som er aktivt, når kroppen restituerer (hvile, fordøjelse, opbygning osv). Det sørger samtidig for, at kroppen stopper med at udskille hormonerne nordadrenalin, adrenalin og kortisol. Vi kan slappe af.

Læs mere om naturens indvirken på mennesket HER

Ved at nærme os naturen med tid til langsommelighed og ro til at mærke efter, kan vi endnu bedre erfare vores uløselige forbundethed med naturen. Ved at træne vores nærvær, kan vi blive bedre til at lytte – både til naturen omkring os, men ikke mindst til os selv og vores iboende inderste fornemmelser. 

Hvad kan det? 

I mødet mellem naturens helende egenskaber, naturens iboende terapeutiske rum og en nærværende, mindful indstilling, opstår muligheden for fordybelse, restitution og forandring.   

Måske har du en personlig udfordring, du allerede kender til, og du gerne vil udforske? Måske finder vi i fællesskab frem til en tematik som fylder særligt i dig lige nu? Ved at vække sanserne i naturen, og med afsæt i mindfulness principperne, kan du etablere kontakt til dit indre væsen og åbne for nye indsigter og refleksioner. I en session med naturterapeutisk mindfulness kan jeg hjælpe dig på vej mod de svar, du allerede rummer som en iboende ressource. 

En indgang til selvudvikling. Er du nysgerrig på dig selv? Med naturens hjælp kommer du i kontakt med din underbevidsthed og kan blive opmærksom på vaner, mønstre og dit indre liv – med mulighed for at tage det hele med dig videre, og måske ændre adfærd. 

Gennem forskellige øvelser, guidede meditationer og nærværstræning, afstemt efter dagens tema, vil du opleve en dyb kontakt til din omgivende natur, og til din indre natur. Mulighederne i skoven er mange – jeg vil invitere dig til at have en åben indstilling, hvor det er tilladt at være ærlig og sårbar – og hvor det samtidig godt må føles let, det må godt være sjovt.    

Hvordan foregår det? 

1:1 sessioner

Før vi mødes, har vi talt sammen om et emne eller en tematik til dagen. Måske beslutter vi i fællesskab, først at være undersøgende på det, sammen i skoven?

Alle sessioner indledes med en afklarende samtale, hvor vi i fællesskab får afdækket dine ønsker og behov. På den måde kan jeg tilrettelægge den enkelte session, med indhold der tager udgangspunkt i dine relevante temaer.

Før vi mødes får du tilsendt en mail med tid og sted – et kort med angivelse af vores mødested, samt en lille ‘pakkeliste’ med de ting du kan få brug for, til en session i skoven. 

Vi mødes det aftalte sted i naturen. Jeg tilbyder ofte naturterapi i de smukke skove omkring Tystrup Bavelse søerne på Midtsjælland, bor du andetsteds, mødes vi i en skov nær dig. Jeg kommer rundt på hele Sjælland.

Først bruger vi tid på at ‘lande’ – vi giver slip på hverdagen og bliver nærværende med os selv og omgivelserne.

Med afsæt i et relevant mindfulness ståsted, indkredser og belyser jeg dagens tema for dig.

Herefter udfoldes dagens tema gennem sanselighed, meditationer og forskellige invitationer i naturen – alt kan ske! 

Vi runder dagen af med opsamling, the og bevægelse tilbage mod hverdagen. Nu udstyret med nye indsigter og oplevelser, som kan bringes med ind i dit videre liv.

Pris

Som nyligt færdiguddannet, tilbyder jeg lige nu sessioner til reduceret pris!

En session varer 3 timer eller lidt mere, og koster 1200,- (normalpris 1800,-)

Grupper

At være flere sammen om oplevelserne og indsigterne ‘derude’, kan noget helt særligt. Rammen er sat af vores allerbedste samarbejdspartner – naturen – og erfaringsdelingen skaber typisk grundlag for fornyet sammenhold og intimitet i gruppen.

Sammen afdækker vi jeres ønsker til sessionen – eller dagen – aftaler tid, sted mm. Det er også muligt at inkludere lækker frokost tilberedt over bål – af årstidens økologiske sager.

Jeg har grupper på op til 15 personer med ud. Ring og hør nærmere omkring pris og muligheder.

Har noget vakt din interesse? Har du spørgsmål til form, indhold eller andet? Ring eller skriv til mig.